Ludieke demonstratie in het Kröller-Müller Museum met yoga sessies

Ook in het Kröller-Müller Museum werd gedemonstreerd voor opening van de theaters en musea
Ook in het Kröller-Müller Museum werd gedemonstreerd voor opening van de theaters en musea © XON
EDE - Meerdere musea en theaters deden deze woensdag mee aan de landelijke protestactie Kapsalon Theater. Ze gooiden - tegen de coronamaatregelen in - de deuren open voor het publiek, dat zich tegoed mocht doen aan kunst en cultuur terwijl ze sportten, zich lieten knippen of een schoonheidsbehandeling ondergingen.
Landelijk deden ruim zestig theaters en musea mee aan de actie, die in het leven werd geroepen door acteur Diederik Ebbinge en verder werd uitgerold door cabaretière Sanne Wallis de Vries. In onze provincie haakten in aanloop naar woensdag meerdere partijen aan. Enkele daarvan trokken zich nog terug, na een waarschuwing van de gemeente, maar anderen zetten dapper door.

Yoga in Otterlo

Ook het Kröller-Müller Museum laat zich woensdag niet tegenhouden. In Otterlo is iedereen van harte welkom voor een sessie yoga van een halfuur.
De deelnemers aan de yogasessie manoeuvreerden zich, begeleid door de Edese yoga-instructrice Eva de Hoijer, in allerlei hoeken en standen om de boodschap van de protestactie kracht bij te zetten. De Hoijer wees er op dat, wie om zich heen kijkt, intussen allerlei kunstwerken aan de wand kan zien hangen. Ze drukte de groep op het hart deze bijzondere omgeving in je op te nemen en te gebruiken tijdens je yoga ervaring.
Tussen de twee yoga-sessies in arriveren twee boa's, die namens de gemeente Ede een officiële waarschuwing uitdelen. De gemeente had vooraf immers al gezegd dat het niet mocht.
Daarmee hield de gemeente voet bij stuk: bij protestacties zou er gehandhaafd worden.