Achterhoek

Didamse carnavalsgroep bouwt door

Didamse carnavalsgroep bouwt door
Didamse carnavalsgroep bouwt door © REGIO8
DIDAM - Dat carnaval door corona mogelijk in februari niet doorgaat, heeft er bij carnavalsgroep De Drietbuulen niet voor gezorgd dat ze thuis zijn gebleven. In een schuur in Didam zijn ze al enige tijd bezig met bouwen en dat terwijl ze nog niet weten wanneer ze de wagen aan het grote publiek kunnen laten zien.
"Ik denk dat iedereen toch wel de gezelligheid hier miste", verklaart Sarah Willekes, lid van de groep. "En ook gewoon het samenzijn en iets kunnen doen ondanks corona." Ook de andere leden laten weten door te bouwen voor de gezelligheid. "Toch gewoon de sfeer die je hebt met de jongens en de meiden. Je mist het dan gewoon qua groepsverband", laat bouwer Bas Bolk weten. "Dan is een carnavalsplek toch ruim genoeg om lol met elkaar te maken op enigszins veilige afstand." Het carnaval in ’s-Heerenberg is inmiddels al verplaatst naar juni. De 21 leden van carnavalsgroep De Drietbuulen gaan er vanuit dat het feest ook in andere Achterhoekse carnavalsdorpen wordt verplaatst. "We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk carnaval kunnen vieren", vertelt Reinier Peters, ook lid van de groep. "Maar als we realistisch kijken denk ik dat we gewoon moeten focussen op de zomer misschien."
 
De groep heeft ook bij het bouwen van de wagen rekening gehouden met de mogelijke verplaatsing van het feest. "We hebben dit jaar een onderwerp gekozen die niet heel actueel is", laat Bas weten. "Omdat we niet zeker weten of het doorgaat ja of nee." Als de andere optochten in Montferland ook worden verplaatst, hebben de bouwers in ieder geval voldoende tijd om het bouwwerk te perfectioneren. "Vooral de jongens zijn erg ambitieus dus die willen de wagen dan nog wel groter maken", geeft Sarah aan. "Ja, dan wordt de wagen nog groter", beaamt Renier. "Dan komt er een wagen tussen of iets voor."