Noord-Veluwe

Schotse Hooglanders krijgen een extraatje

Schotse Hooglanders krijgen een extraatje
Schotse Hooglanders krijgen een extraatje © Hennie Kolkman
WEZEP - Joke en Albert zijn dierenliefhebbers en als ze tot rust willen komen dan gaan ze naar de Wezepsche heide waar de Schotse Hooglanders grazen. Door de jaren heen is er een band onstaan met deze bijzondere koeien. Steeds vaker gingen Joke en Albert even naar de heide en al gauw raakten de dieren aan hen gewend. Door af en toe de eigenaar wat te helpen gingen ze steeds meer doen voor de koeien.
Zo worden de koeien geborsteld om klitten te voorkomen dat voorkomt dan weer dat vliegen eitjes leggen in de vacht met alle gevolgen van dien. Ook kopen ze oud brood en wortels en dat is dan het extraatje voor de koeien. De dieren weten het al precies… in die rugzak zit wat lekkers. Tevens hebben ze geholpen met het geven van de fles toen een kalf was verstoten door de moederkoe en tijdens vakanties van de eigenaren springen ze vaak bij met het voeren van de aardappelen.
Dus ziet u twee mensen dichtbij de koeien … grote kans dat Albert en Joke dat zijn. Wel benadrukt de eigenaar dat je alleen zo dichtbij mag komen wanneer de eigenaar of de vrijwilligers daar toestemming voor geven.