Blue Monday minder vervelend voor scholieren door opening onderwijs

Mensen lopen bij station Nijmegen Centraal ter illustratie
Mensen lopen bij station Nijmegen Centraal ter illustratie © RN7
NIJMEGEN - Blue Monday staat bekend als de zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar. Vandaag is het ook de eerste dag de hogescholen en mbo's weer open mogen. Voor sommige studenten maakt die opening, Blue Monday een stukje beter te hebben. Zo zegt één van de studenten: "Je bent minder in je eigen hokje 24/7, je kunt je vrienden zien, dat helpt toch wel."
Het Trimbos-instituut legt op hun website uit: “Deze dag is wel een aanleiding voor mensen om naar hun eigen mentale fitheid te kijken. Zo’n dag voor bewustzijn voor de zorgen van mensen met psychische krachten is goed."
Tekst gaat verder onder video:
Scholieren op Nijmegen Centraal ervaren Blue Monday dit jaar niet sterk: “Blue Monday draagt vandaag voor mij niet bij, ik had wel een tentamen dus dat is geen goed begin. Maar het was wel fijner om op school te doen in plaats van thuis.”

Tips

Voor de scholieren die wel de gevolgen van Blue Monday ervaren hebben de Nijmeegse studenten nog wel wat adviezen: “Spreek vooral met vrienden af. Doe iets wat je leuk vindt en je energie van krijgt.” Met vrienden en kennissen praten is een terugkerende aanwijzing: “Ben er voor elkaar en vraag hulp als dat nodig is.”