Arnhem en omstreken

CIOS Arnhem richt huiskamer in voor studenten tijdens lockdown

De huiskamer van het CIOS
De huiskamer van het CIOS © CIOS Arnhem
ARNHEM - Ze hadden er lang op gewacht, maar deze maandagochtend was het dan eindelijk weer zover: de mbo’s, hbo’s en universiteiten mochten, in navolging van het basis- en voortgezet onderwijs, de deuren weer openen. Onder meer op het CIOS in Arnhem waren ze daar ontzettend blij mee.
De studenten van mbo’s, hbo’s en universiteiten hebben in de eerste week na de kerstvakantie nog online les gevolgd, maar na de persconferentie van 14 januari mag er weer fysiek les worden gegeven. Voor het CIOS in Arnhem zijn die fysieke lessen erg belangrijk, alle opleidingen zijn namelijk sportgerelateerd.
Sjoerd Bloemberg is teamleider bij het CIOS, en ziet dat de dag goed begonnen is. “De sfeer is erg ontspannen en iedereen is zichtbaar blij om weer naar school te mogen.” De opleiding laat deze eerste dag niet zomaar voorbijgaan. Zij hebben voor de leerlingen en medewerkers een gezonde snack geregeld. De school gaat weer volledig over naar het fysieke les geven.

Huiskamer voor mentale gezondheid

Bloemberg maakt zich wel zorgen over de mentale gezondheid van de leerlingen: “We zien dat leerlingen het zwaar hebben.” Daarom is op het CIOS een speciale ruimte ingericht. “We hebben een woonkamer gecreëerd binnen de school waar leerlingen die het moeilijk hebben terechtkunnen voor hulp.” Dit is onder andere voor leerlingen die het lastig vinden om te leren, depressiviteit ervaren of in een lastige thuissituatie zitten. De huiskamer was vorige week dan ook gewoon open. “Een goed alternatief voor deze groep”, vindt teamleider Bloemberg.