Rijk van Nijmegen

Brandende e-bike net op tijd uit woonpand gehaald

Het pand werd korte tijd ontruimd
Het pand werd korte tijd ontruimd © John Beckmann / RN7
NIJMEGEN - Een e-bike op de begane grond zorgde voor een gevaarlijke situatie aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen, in de nacht van zaterdag op zondag. Kort voor middernacht vatte de accu vlam. De fiets kon nog net op tijd uit het pand gehaald worden, voor een grotere brand zou ontstaan.
De e-bike stond op de begane grond in een berging. De accu vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Het is niet duidelijk of de fiets op dat moment werd opgeladen. Bij het brandje kwam veel rook vrij; daarom schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’, en rukte met meerdere wagens uit. Dat bleek uiteindelijk niet nodig; de fiets werd meteen uit het woonhuis gehaald, en het brandje doofde.
De brandweer vulde een kliko container met water; daarin werd de gloeiendhete accu ondergedompeld om te voorkomen dat deze opnieuw in brand zou vliegen.
Het vuur sloeg dus niet over naar het pand; een voormalig schoolgebouw waar meerdere mensen wonen. Eén van hen werd nagekeken door ambulancepersoneel, omdat de persoon veel rook had ingeademd. Uiteindelijk hoefde de bewoner niet naar het ziekenhuis.
De brandweer controleerde het pand op rookschade; dat bleek op de bovenliggende verdiepingen gelukkig mee te vallen. Na ongeveer een uur konden de bewoners weer naar binnen.
De e-bike werd snel uit het pand gehaald
De e-bike werd snel uit het pand gehaald © John Beckmann / RN7
Van de accu bleef bijna niets over
Van de accu bleef bijna niets over © John Beckmann / RN7
Brandweerlieden bij het pand
Brandweerlieden bij het pand © John Beckmann / RN7
De accu werd ondergedompeld in een met water gevulde kliko bak
De accu werd ondergedompeld in een met water gevulde kliko bak © John Beckmann / RN7