Beenakker gematigd tevreden over jaarwisseling

Burgemeester Beenakker met Flipje.
Burgemeester Beenakker met Flipje. © RegioTV Tiel
TIEL - Burgemeester Beenakker van Tiel kijkt met een goed gevoel terug op de jaarwisseling in Tiel. "Natuurlijk blijft het meer dan vervelend dat er voor ruim 30.000 euro schade is ontstaan in de openbare ruimte, dat is iets wat mij enorm steekt. Zonde geld". Waar hij zeer over te spreken is, is de betrokkenheid van ouderen in de verschillende wijken van Tiel. "Zij hebben een oogje in het zeil gehouden en daar waar nodig eventuele escalatie voorkomen, daar heb ik deze mensen ook voor bedankt."
Als het aan de burgemeester ligt hoeft voor hem een algeheel verbod van vuurwerk niet. "Natuurlijk moet het afgelopen zijn met de overlast van te hard knalvuurwerk, maar het afsteken van mooi siervuurwerk om 12 uur vind ik niet bezwaarlijk."
De toename van overlastmeldingen in de dagen voor de jaarwisseling baart hem wel zorgen. "Door heel actief te controleren en observeren blijven we daar op inzetten om zodoende ook in de toekomst deze overlast te beperken.
De schade die is ontstaan zit met name in het opblazen van prullenbakken door zwaar vuurwerk, abri's die het moesten ontgelden en asfalt dat gerepareerd moest worden door vreugdevuren.
Dit en meer vertelde Beenakker in een ruim 14 minuten durend gesprek in Tiel aan Tafel dat u hieronder kunt bekijken:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!