Noord-Veluwe

Max maakt honderden liters snert voor het goede doel

Emmertjes gevuld met versgemaakte snert.
Emmertjes gevuld met versgemaakte snert. © RTV Nunspeet
VIERHOUTEN - Oud-commando en kok Max van Driel stond donderdag de hele dag in de keuken van camping De Paasheuvel in Vierhouten. Zijn doel: duizend liter erwtensoep maken en verkopen om zo geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.
Daarnaast doet de Vierhouter mee aan de Normandië Memorial Mars, een tocht van duizend kilometer. Samen met achttien andere oud-gedienden willen ze deze beproeving in twintig dagen volbrengen.
Helaas is de duizend liter snertverkoop niet gelukt. Er is daarvoor te weinig vooraf verkocht. Wel is er zeker 450 liter snert gemaakt naar aanleiding van de binnengekomen bestellingen. Ook heeft Max de nodige donaties ontvangen. Als er toch snert overblijft wordt dat gedoneerd aan de lokale voedselbank.
Begin maart begint Max aan zijn ultramars. De start is bij de luchtlandingsplaatsen in Normandië en de finish zal zijn op de Nassaukazerne in Roosendaal, altijd de thuishaven van de commando’s.