Rivierengebied

Culemborg heeft een nieuwe stadsdichter

Culemborg heeft een nieuwe stadsdichter
Culemborg heeft een nieuwe stadsdichter © De Roos van Culemborg
CULEMBORG - De nieuwe stadsdichter van Culemborg voor 2022 is bekend. Martin Walton, sinds enkele jaren in Culemborg woonachtig, zal in het komende jaar gevraagd en ongevraagd de Lekstad van dichterlijk commentaar voorzien.

Opvallend was het hoge poëtische niveau

De jury, bestaande uit Cees Braas (neerlandicus), Ria van Koppen (stadsdichter in 2020 en 2021) en Joos Reus (wethouder), kwam op 12 januari bijeen om een keuze te maken uit zeven inzendingen. De zeven aspirant-stadsdichters hadden, op een enkele uitzondering na, drie gedichten ingestuurd. Eén over een gebeurtenis in Culemborg, één over een Culemborgse locatie en één over een onderwerp naar keuze. De inzendingen vertoonden flinke variatie in onderwerp en dichtvorm. Opvallend was het hoge poëtische niveau.

De jury was het unaniem eens

De inzendingen werden zonder vermelding van de naam van de inzender aan de jury voorgelegd. Pas nadat de jury het – unaniem – eens was geworden over de winnende inzending, werd de gesloten envelop met de namen geopend. Martin Walton, de winnaar, mag beginnen het stadsdichterschap van Culemborg op eigen wijze vorm te geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!