‘Koffie drinken voor de vrijheid’ krijgt veel respons

Elkaar ontmoeten op het Transferium.
Elkaar ontmoeten op het Transferium.
NUNSPEET - Vanuit particulier initiatief werden mensen opgeroepen woensdagavond naar het Transferium in Nunspeet te komen om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. De voortdurende maatregelen en de lockdown vormden hiervoor de aanleiding.
"Voel je je eenzaam en heb je behoefte om mensen te ontmoeten die het ook zat zijn nergens meer heen te kunnen, kom dan naar het Transferium", aldus de oproep via social media. Vanaf 20:00 uur kwamen de eerste mensen en langzamerhand breidde de groep zich uit tot naar schatting zo’n zeventig à tachtig mensen.
Eén van de initiatiefnemers: “Met alle maatregelen is het belangrijk om met elkaar contact te blijven zoeken. Door alle maatregelen valt veel uit elkaar en met dit initiatief willen we mensen de gelegenheid bieden weer anderen te ontmoeten.” Een aantal van de aanwezigen kenden elkaar, maar ook onbekenden hadden aan de oproep gehoor gegeven. Wel werd duidelijk dat iedereen genoeg had van alle coronamaatregelen, er werd geen afstand gehouden, er werd geknuffeld en volop handen geschud.
Op de picknicktafel verschenen meerdere brochures en pamfletten die het overheidsbeleid aan de kaak stelden. ‘Gebruik je IQ in plaats van QR’ en ‘Begrijpt u nog wat er aan de hand is’. De bijeenkomst gaf in elk geval aan dat men zich niet kan vinden in de lockdown en er volop twijfels zijn over het overheidsbeleid in deze tijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!