Noord-Veluwe

SGP Nunspeet sluit zich aan bij oproep om winkels per direct te openen

De winkelstraat in Nunspeet.
De winkelstraat in Nunspeet. © FTS
NUNSPEET - De SGP-fractie in Nunspeet doet een oproep aan het kabinet en aan het college van B&W om de winkels per direct te openen. Fractievoorzitter Harm Jan Polinder deed deze oproep middels een videoboodschap.
“We zien met veel respect hoe onze ondernemers op creatieve wijze het ‘click en collect’ principe toepassen. Maar het blijft een lapmiddel wat hen op geen enkele wijze kan compenseren voor de grote verliezen die geleden worden”, vertelt Polinder in de video.
Volgens de fractievoorzitter is het niet uit te leggen dat de markt met etenswaren en andere non-food producten wél gehouden mag worden. “De markt bestaat uit marktkramen van ondernemers die in veel gevallen niet uit onze gemeente afkomstig zijn. Terwijl onze winkeliers hun deuren hermetisch gesloten moeten houden, mogen zij hun koopwaar in volle glorie uitstallen.”
Polinder vindt dat het tijd is voor lokaal maatwerk. Als het kabinet niet op korte termijn komt met versoepelingen, dan wil hij dat het college toestaat dat winkeliers via een marktkraam voor hun deur de producten kunnen aanbieden. “Dan dopen we gewoon tijdelijk onze winkelstraten om tot ‘marktstraat’.” Ook vindt hij dat het gemeentebestuur met een plan voor de langere termijn moet komen.
De videoboodschap van Harm Jan Polinder:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!