Rivierengebied

Wethouder Goossens niet langer beschikbaar voor Dorpsbelangen West Betuwe

Ed Goossens niet langer beschikbaar voor Dorpsbelangen West Betuwe
Ed Goossens niet langer beschikbaar voor Dorpsbelangen West Betuwe © Gemeente West Betuwe
GELDERMALSEN - Wethouder Ed Goossens heeft onlangs zijn partijbestuur van Dorpsbelangen West Betuwe laten weten dat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 niet verkiesbaar is. Hij blijft wel lid van ‘zijn’ partij.

Tijd voor een nieuwe generatie

“Na een periode van circa 14 jaar is het tijd om ruimte te maken voor een nieuwe generatie” laat Goossens weten. Hij begon als partijvoorzitter. Vervolgens werd hij raadslid en fractievoorzitter. Op dit moment is hij wethouder en locoburgemeester.
“Ik kijk terug op een intensieve, boeiende en ook afwisselende periode waarbij wij als grootste lokale partij in 2010 en 2014 als winnaar uit de bus kwamen”. Ook in 2018 tijdens de start van de fusiegemeente West Betuwe werd Dorpsbelangen de grootste partij. Het was een periode waarin we steeds in de coalitie zaten.

Andere bestuurlijke uitdagingen

“Dit is het moment om andere bestuurlijke uitdagingen binnen de publieke sector te verkennen, want deze sector smaakt naar meer. Ik kijk tevreden terug op de lange periode achter mij die onstuimige momenten heeft gekend, maar waarbij ook veel is gerealiseerd”.
Goossens is heel trots op de fusiegemeente en haar ambtenaren maar zeker op de inwoners en ondernemers waarvan er volgens hem velen dagelijks actief zijn in en voor de mooie gemeente.