Noord-Veluwe

Foto van Elspeetse Patrick in scheurkalender National Geographic

ELSPEET - De foto die op 20 februari in de scheurkalender van National Geographic staat is van de Elspeetse Patrick van den Hoorn. Het is een foto van zogenoemde startrails op de hei tussen Elspeet en Vierhouten. Een foto waar hij meer dan een dag werk aan heeft gehad. “Het is bijzonder, ik ben er blij mee”, vertelt de Elspeter.
Dat de foto in de kalender staat, wist Patrick al zo'n acht maanden. Hij had begin vorig jaar drie foto's ingestuurd voor een andere wedstrijd van National Geographic. Die won hij niet, maar kreeg wel een mail dat zijn foto was geselecteerd voor de Nederlandse scheurkalender.
Die kalender kreeg Patrick onlangs opgestuurd. “Ik had er niet meer aan gedacht en toen ik door de kalender bladerde zag ik ineens mijn foto staan. Ik was het een klein beetje vergeten. Heel leuk om te zien dan.”

Een 'niet alledaagse' foto

Volgens de organisatie is de foto 'niet alledaags' en hebben ze 'm daarom gekozen. “En dat is het ook”, legt de Elspeter uit. “Het is een hoop werk om zo'n foto te maken. Het is geen lucky shot van één klik. De foto zelf maken op dat moment kost al een uur. En dan met voorbereiding en nabewerken is het bij elkaar meer dan een dag werk.”
De scheurkalender gaat elke dag gebruikt worden, in ieder geval tot 20 februari. Van den Hoorn twijfelt nog of hij de kalender daarna op 20 februari laat hangen.