Noord-Veluwe

Nunspeet wil profiteren van kansen uitbreiding Lelystad Airport

Welke kansen zijn er voor Nunspeet bij uitbreiding Lelystad Airport?
Welke kansen zijn er voor Nunspeet bij uitbreiding Lelystad Airport? © Pixabay
NUNSPEET - De gemeente Nunspeet blijft deelnemen aan het programma ‘Lelystad Airport, inspelen op economische spin-off.’ Doel is uiteindelijk te profiteren van de kansen die uitbreiding van Lelystad Airport biedt op economisch gebied. Hierin wordt samengewerkt met de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde.
Naast de aandacht voor de uitbreiding van het vliegveld wordt in het programma ook aandacht besteed aan het streven Harderwijk aangewezen te krijgen als intercity station. Over de uitbreiding moet een besluit worden genomen door het nieuw aan te treden kabinet. In meerdere gemeenten bestaan tegen de uitbreiding grote bezwaren vanwege gevreesde overlast.
Naast de vier gemeenten waar mee wordt samengewerkt wordt aan de uitbreiding ook aandacht besteedt binnen de regio Zwolle waar Nunspeet tot is toegetreden. Voortzetting van de huidige samenwerking vindt het college van burgemeester en wethouders voor 2022 van belang. In de loop van de jaren wordt gekeken of de samenwerking ook daarna moet worden voortgezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!