Noord-Veluwe

Gemeente Nunspeet wil na evaluatie structurele subsidie vaststellen voor woc’s

WOC De Binnenhof.
WOC De Binnenhof. © Nadia Wentzel
NUNSPEET - Er gaat een evaluatie plaatsvinden van de drie wijkontmoetingscentra (woc’s) in de gemeente Nunspeet. De uitgangspunten hiervoor zijn vastgesteld. In de evaluatie wordt wel rekening gehouden met de invloed van de coronapandemie op de aantallen bezoekers.
Zo wordt gekeken of de woc’s voldoen aan de behoefte in het gebied dat ze bestrijken. Maar ook of ze van meerwaarde zijn voor de wijk en voorzien in lotgenotencontacten, voorlichting, preventie en vroeg signalering, maatwerkvoorzieningen en een thuiszorgpost. Daarnaast wordt nagegaan hoe de woc’s in de toekomst moeten functioneren aan de hand van de evaluatie.
Opzet is in de toekomst te komen tot een structurele subsidie voor de woc’s waar nu nog wordt gewerkt met incidentele subsidies. Het plan van aanpak moet nog worden besproken met de organisatoren van de ontmoetingscentra, de Oranjehof en de Zorggroep Noordwest-Veluwe.
De Zorggroep Noordwest-Veluwe krijgt dit jaar een subsidie van 199.896 euro van de gemeente Nunspeet voor de exploitatie van de wijkontmoetingscentra Binnenhof en de Veluwse Heuvel.
De Oranjehof in Elspeet krijgt 44.690 euro voor de exploitatie van het wijkontmoetingscentrum. Daarnaast krijgt de Stichting Dorpsbelangen Elspeet vijfduizend euro subsidie. Dit bedrag is bedoeld voor het ontwikkelen van activiteiten voor doelgroepen die de Oranjehof niet bereikt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!