Noord-Veluwe

Ultramars en erwtensoep voor Prinses Beatrix Spierfonds

Vele liters Erwtensoep voor het goede doel.
Vele liters Erwtensoep voor het goede doel. © RTV Nunspeet
VIERHOUTEN - Op 22 maart gaat Max van Driel uit Vierhouten als oud-commando, samen met achttien oudgedienden, de Normandië Memorial Mars lopen. Een tocht van duizend kilometer, die de groep in twintig dagen wil volbrengen. De start begint bij de luchtlandingsplaatsen in Normandië en eindigt op de Nassaukazerne in Roosendaal, altijd de thuishaven van de commando’s. Daar hopen ze aan te komen op de dag voor de negentiende reünie. Daarnaast gaat iedere deelnemer afzonderlijk een actie op touw zetten om gelden in te zamelen.
Elke vijf jaar vindt een reünie plaats van oud-commando’s en worden ervaringen uitgewisseld en banden aangehaald. Hier ontstaan dan ook dit soort bijzondere acties. Eén van de groepsleden heeft onlangs te horen gekregen dat hij de spierziekte ALS heeft. De keuze voor het goede doel, het Prinses Beatrix Spierfonds, was toen snel gemaakt.
"Hierdoor weten we nog beter waarvoor we ons gaan inzetten", vertelt Van Driel. "Het zal ongetwijfeld een pittige opgave worden, maar we gaan ervoor. Zelf heb ik al twintig keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en is wandelen een hobby geworden. Zo heb ik in 1997 nog de wandeling Achnacarry-Roosendaal gelopen; een afstand van 1200 km in 24 dagen. Regelmatig maken we wandelingen met de Commando Wandel Club en bij het horen van de plannen over de Normandië Memorial Mars heb ik me direct opgegeven. Het doel stimuleert mij maar tevens ben ik benieuwd hoever ik kom met mijn lijf en leeftijd (67). Sponsors zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om ons te steunen voor het goede doel."

Erwtensoep actie

Voor de persoonlijke actie gaat Max van Driel als professioneel kok op donderdag 13 januari 1000 liter erwtensoep koken op de Paasheuvel. "De erwtensoep is lactose- en glutenvrij en wordt verkocht in hoeveelheden van twee liter met een bekroonde rookworst voor 12,50 euro“, vertelt Max. De bestellingen kunnen alleen worden gedaan en betaald via de website en kan op 14 januari tussen 15.00 uur en 17.00 uur bij camping de Paasheuvel worden afgehaald (echte erwtensoep staat een nacht over). Met borden zal de rijroute worden aangegeven.
"Natuurlijk hoop ik dat alles verkocht gaat worden en we een mooi bedrag kunnen overmaken naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Mocht er toch snert overblijven dan gaan we dat via de voedselbank uitdelen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!