Rijk van Nijmegen

Piet de Klein stopt als wethouder Beuningen

Piet de Klein
Piet de Klein © RN7
BEUNINGEN - Wethouder Piet de Klein zet na de komende gemeenteraadsverkiezingen een punt achter zijn politieke carrière. Hij staat nog wel als lijstduwer op de kandidatenlijst van zijn partij Beuningen Nu & Morgen, maar keert na de verkiezingen niet meer terug in de Beuningse politiek.
“Ik kijk met dankbaarheid en trots terug op al datgene waaraan ik als wethouder van onze mooie gemeente Beuningen heb mogen bijdragen,” aldus De Klein. Hij was twaalf jaar wethouder, en werkte samen met drie verschillende burgemeesters.
Zelf noemt De Klein de realisatie van de nieuwe brug in Ewijk, de multifunctionele accommodatie in Weurt, het woningbouwproject de Hutgraaf in Beuningen en de energietransitie Energiek Beuningen, als voorbeelden om trots op te zijn.

Zandwinning

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen (in 2018) was De Klein nog lijsttrekker. Het ging in Beuningen toen veel over het zandwinningsproject Beuningse Plas, waar De Klein als wethouder verantwoordelijk voor was. Omwonenden maakten bezwaar tegen de vele vrachtwagenbewegingen die dit met zich meebrengt. Uiteindelijk werden die bezwaren van tafel geveegd, en ging de zandwinning van start.
BN&M maakte woensdag de kandidatenlijst voor de verkiezingen bekend. Daarop staan vooral bekende namen, zoals alle huidige raadsleden. Gemeenteraadslid Pascal Cobussen is lijsttrekker.