Rijk van Nijmegen

Geldautomaat Groesbeek verdwenen: politiek stelt vragen

© Vysotsky@Wikimedia
GROESBEEK - Onlangs verdween met de vestiging in Groesbeek de laatste Rabobank uit de gemeente Berg en Dal. De verwachting was dat de nog niet zo lang geleden aan de buitenzijde geplaatste Geldmaat voor Groesbeek beschikbaar zou blijven voor opnames en stortingen. Maar ook deze bankservice verdween in de laatste week van 2021.
Voor de inwoners en bezoekers van Groesbeek betekent dit dat er alleen nog contant geld kan worden gepind bij enkele winkeliers in het centrum. Dit kan uitsluitend tijdens de openingstijden van de betreffende winkel. Bovendien moeten ondernemers naar een automaat in Malden op Nijmegen om contant geld te kunnen storten.
De lokale Groesbeekse partijen Sociaal Groesbeek, VOLG en GVP noemen dit een onwenselijke en onveilige situatie en stellen daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Was het college op de hoogte van de verwijdering van de automaat en is er al contact geweest met Geldmaat of Rabobank ? Verder vraagt men of het college op zoek wil gaan naar een veilige en openbare plek voor een geldautomaat.
Een antwoord van het college volgt binnen 30 dagen.