Rivierengebied

HEMA Culemborg werkt graag met jongeren

HEMA Culemborg werkt graag met jongeren
HEMA Culemborg werkt graag met jongeren © Hub Rivierenland
CULEMBORG - Hub Rivierenland werkt samen met regionale bedrijven om jongeren te inspireren bij de oriëntatie op hun toekomstkeuzes. HEMA Culemborg is één van deze ondernemingen die jongeren een belangrijke doelgroep vindt voor arbeidsmarktcommunicatie.
Filiaalmanager Davy Luking van HEMA Culemborg deed vorig schooljaar ook al enthousiast mee aan de VIP experience, een persoonlijke ‘kijkje in de keuken’ voor geïnteresseerde leerlingen. Ook wilde hij meedoen aan de beroepenmarkt waarbij het bedrijfsleven zich aan middelbare scholieren presenteert maar vanwege de coronamaatregelen heeft deze niet kunnen plaatsvinden.

'Onze missie is om midden in de maatschappij te staan'

HEMA Culemborg werkt met ongeveer 35 medewerkers, waarvan de helft werkt naast zijn of haar studie. “We hebben hulpkrachten tussen 14 en 62 jaar en zoeken altijd naar een gezonde balans. Onze missie is om midden in de maatschappij te staan en het leven leuker te maken, zowel met onze producten en diensten als met onze werkgeverschap.” vertelt Davy Luking.

Wees een OEN; open, eerlijk neutraal

“Ik zeg altijd, wees maar een OEN, en dat staat bij ons voor Open, Eerlijk en Neutraal. Plezier op de werkvloer en verbondenheid vinden we belangrijk. Samen winnen we.” HEMA Culemborg investeert in de nieuwe generatie en wil telkens de juiste begeleiding bieden. “We maken voor iedereen een persoonlijk ontwikkelingsplan waar leren centraal staat. We kunnen ook veel van elkaar leren. De jongeren brengen enthousiasme, energie en variatie in het team en tegelijk leren ze hier verantwoordelijkheid nemen. We voeren dan ook graag het gesprek met hen en niet met de ouders. We reiken tools aan om zaken zelf te doen en te regelen.” aldus Davy Luking. “De jeugd heeft de toekomst, laten we ze vooral betrekken en reflecteren. Hun frisse blik is tevens een kans om opnieuw naar onszelf te kijken en onszelf continu te ontwikkelen.”