Rijk van Nijmegen

Gemeente Beuningen roept hulp in jongeren bij aanleg skatepark

Eli Schuit en Robin Kessels namen het initiatief voor een skatepark
Eli Schuit en Robin Kessels namen het initiatief voor een skatepark © Mabel Elzinga / RN7
BEUNINGEN - In Beuningen bestaan serieuze plannen voor de aanleg van een nieuwe skatevoorziening. De gemeente staat voor de keuze om een skatepark aan te leggen, dan wel een zogeheten pumptrack.
De gemeente hoopt dat jongeren actief willen meedenken en organiseert op donderdag 6 januari een digitale sessie, van 15.00 tot 17.00 uur. "We horen graag van je of je liever een skatepark wil of een pumptrack," zo staat te lezen op de gemeentelijke website. Ook goede ideeën zijn volgens de gemeente welkom.

Aanleg kost 70.000 tot 120.000 euro

De aanlegkosten voor een skatepark, dan wel pumptrack bedragen ruwweg 70.000 tot 120.000 euro. Plus de onderhoudskosten van jaarlijks 5 mille.
Een pumptrack is een kruising van een crossbaan en een skatepark. Het is laagdrempelig en geschikt voor alle fiets- en skatesporten. Bovendien kan het worden gebruikt door alle leeftijden.
Het idee voor een skatepark is afkomstig van de vrienden Eli Schuit (9) en Robin Kessels (10). Zij lanceerden hun plan - ondersteund door 300 handtekeningen - onlangs op een raadsvergadering. Diverse partijen toonden zich enthousiast en ook het college van B&W heeft er wel oren naar. BN&M had al een motie geformuleerd om een skatepark te realiseren.

Gemeenteraad wil eerst compleet plan

De gemeenteraad wil, voordat men zich definitief uitspreekt, dat er eerst een concreet plan op tafel ligt compleet met financiering. Het is nu belangrijk om goed te weten waar de jongeren behoefte aan hebben. Zo gaat de gemeente ook aan de jongeren vragen wat eventueel een goede locatie zou kunnen zijn van het skatepark of pumptrack.
De jongeren moeten zich vooraf aanmelden voor de digitale sessie. Aanmelden kan tot en met woensdag 5 januari via sport@beuningen.nl ter attentie van de sessie skatevoorziening.
Na aanmelding stuurt de gemeente een bevestiging en een link naar de bijeenkomst. Jongeren kunnen hun ideeën ook laten weten door een mail te sturen naar de gemeente: sport@beuningen.nl.
Eli en Robin vertelden in oktober al over hun initiatief. Bekijk de video: