Rijk van Nijmegen

Forum voor Democratie doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Nijmegen

Forum voor Democratie kan voor de eerste keer in de Nijmeegse gemeenteraad verkozen worden.
Forum voor Democratie kan voor de eerste keer in de Nijmeegse gemeenteraad verkozen worden. © Forum voor Democratie
NIJMEGEN - Forum voor Democratie heeft via haar Twitter-account aangekondigd dat men in veel gemeentes, waaronder Nijmegen, meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Het wordt de eerste keer dat de partij van Thierry Baudet verkozen kan worden in de Nijmeegse gemeenteraad.

"IJzersterke lijst"

"Forum voor Democratie stelt alles in het werk om in 2022 het vrije Nederland terug te krijgen", schrijft de partij op Twitter. "Daarom doen we in maart in maar liefst 50 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen." Wie er op de lijst staat in Nijmegen, is nog niet bekend. "De afgelopen maanden hebben honderden FVD'ers zich aangemeld en hebben wij ijzersterke lijsten samengesteld om ons geluid te kunnen vertegenwoordigen", laat de Gelderse tak van de partij weten. Verder doet de partij ook mee in de andere Gelderse gemeenten Arnhem, Tiel, Ede, Apeldoorn, Epe en Doetinchem.

Zetels

Forum voor Democratie deed eerder dit jaar al mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in vier 'nieuwe' fusiegemeentes, waaronder Land van Cuijk, en wist in alle gevallen zetels te veroveren in de gemeenteraden. Bij de landelijke verkiezingen in maart van dit jaar was de partij in Nijmegen goed voor één 'virtuele' zetel.