Arnhem en omstreken

BIJ1 doet toch niet mee aan verkiezingen

Een biljet verdwijnt in de stembus
Een biljet verdwijnt in de stembus © Adriënne Huizer
ARNHEM - De lokale afdeling van BIJ1 doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem en Nijmegen in maart. Dat laat de partij weten via een bericht op sociale media.
“Na intensief overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat we sneller groeien dan we op dit moment aankunnen”, schrijft de partij in een verklaring. “Daarom hebben we het pijnlijke besluit genomen om af te zien van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2022.”
RTV Connect heeft om opheldering gevraagd bij Hazar Chaouni, de beoogd lijsttrekker in Arnhem. Zij verwijst naar het statement van de partij op de sociale media. “Ik begrijp heel goed dat er vragen over zijn. Wat er op onze socials staat is echter enige wat we er op dit moment over zeggen.” De partij gaf eerder nog aan te mikken op raadszetels in beide steden.

Niet opgeheven

Ondanks het terugtrekken voor de verkiezingen, zegt BIJ1 wel actief te blijven in Arnhem en Nijmegen. “We blijven ons in de regio inzetten voor radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. De noodzaak en motivatie om ook lokaal een meer solidair en rechtvaardig politiek geluid te laten horen is een belangrijke motivator voor de afdeling”, sluit het statement af.