Arnhem en omstreken

Alsnog kilo's vuurwerk ingeleverd bij gemeentewerf in Arnhem

Dinsdag werd er alsnog kilo's aan vuurwerk ingeleverd bij de gemeentewerf in Arnhem
Dinsdag werd er alsnog kilo's aan vuurwerk ingeleverd bij de gemeentewerf in Arnhem © Arjan Hoefakker / RTV Connect
ARNHEM - Tijdens de tweede mogelijkheid voor het straffeloos inleveren van consumentenvuurwerk is toch nog vuurwerk gebracht naar de gemeentewerf in Arnhem. De gemeente organiseerde twee dagen waarop mensen tot maximaal 25 kilo vuurwerk per persoon konden inleveren zonder daarvoor beboet te worden.
Afgelopen donderdag hadden de ambtenaren van de gemeente minder te doen: toen kwam er niemand opdraven met rotjes of vuurpijlen. Vorige week riep burgemeester Ahmed Marcouch op om consumentenvuurwerk in te leveren bij de gemeentewerf aan de Snelliusweg in Arnhem. Bij de eerste gelegenheid om vuurwerk af te staan stonden de ambtenaren van de gemeente vooral wortel te schieten, duimen te draaien en te blauwbekken.
Tijdens het tweede inzamelmoment voor consumentenvuurwerk hoefden de ambtenaren zich minder te vervelen. Acht mensen kwamen langs. Vooral knalvuurwerk en siervuurwerk werd ingeleverd, maar ook werden illegale nitraten afgegeven bij de gemeentewerf. Streekomroep RTV Connect maakte deze reportage tijdens de tweede inzameldag.

Vuurwerkverbod

Vanwege de druk op de ziekenhuizen geldt dit jaar opnieuw een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. De zorg moet zo worden ontlast en de aandacht zou moeten uitgaan naar coronapatiënten en andere levensreddende zorg. Burgemeester Marcouch stelde vorige week dat burgers er goed aan zouden doen om hun 'explosieven' straffeloos in te leveren bij de gemeente.

Zie ook