Achterhoek

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek

Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek
Circus Bolalou is gestrand bij Stroombroek © REGIO8
BRAAMT - De grote circustent van Circus Bolalou op het terrein van Markant Outdoor bij Stroombroek in Braamt moet tot pijn van de eigenaresse worden afgebroken zonder dat er ook maar één voorstelling is gegeven. Door de coronamaatregelen blijft de piste van Steffie Rutten dicht.
"Dit is natuurlijk echt weer balen", aldus Rutten. "Je denkt weer terug aan dat anderhalf jaar dat we al stop hebben gestaan door de corona, en nu dus alweer." Vorig jaar bivakkeerde Circus Bolalou meerdere maanden in Laren zonder optredens te geven. Nu stond alles opgebouwd om tot begin 2022 kerstshows te geven in Braamt. "Dan is nu mijn vraag: 'hoelang gaat het duren?'", aldus de circusdirectrice over het huidige verbod op evenementen. "Natuurlijk leven wij een heel onzeker bestaan, maar door regels van anderen weet je niet waar je aan toe bent." De artiesten, onder meer uit Italië, België en Letland, zijn inmiddels naar huis gestuurd,
Eigenaresse Rutten is met haar geiten en honden achtergebleven in Braamt. "We hebben luchtacrobatiek, we hebben diernummers erbij en we hadden roofvogels", laat de eigenaresse weten. "Artiesten van over de hele wereld die komen hierheen om een kerstcircus te organiseren met ons als Cirus Bolalou." Het toekomstperspectief is voor de eigenaresse onbekend. Voor nieuwjaar zijn de tenten weer afgebouwd, wel hoopt ze in 2022 terug te keren naar Braamt voor een optreden: "Zodra we weer open zijn zullen wij weer gaan starten."

Hoop op versoepelingen

De eigenaresse is in afwachting tot de nieuwe coronamaatregelen bekend gaan worden, waarbij ze hoopt dat er meer ruimte komt voor evenementen: "Ik hoop gewoon dat het na 14 januari weer beter gaat, maar iedereen zegt al: 'Bereid je maar voor op het volgende', dus ik ben echt benieuwd hoelang het gaat duren."