Noord-Veluwe

Noodopvang Vierhouten verlengd tot maart 2022

Vluchtelingen worden opgevangen in hotel De Mallejan in Vierhouten.
Vluchtelingen worden opgevangen in hotel De Mallejan in Vierhouten. © RTV Nunspeet
VIERHOUTEN - De noodopvang voor vluchtelingen in Vierhouten zal worden verlengd tot naar verwachting medio maart 2022. Dat heeft het college van B&W besloten. De huidige noodopvang zou eindigen op 5 januari 2022.
Burgemeester Van de Weerd heeft van de commissaris van de Koning het dringende verzoek gehad om te onderzoeken of een eventuele verlenging mogelijk is. Het tekort aan opvangplaatsen is onverminderd groot.
Burgemeester Van de Weerd: “Omdat ik draagvlak voor een verlenging van de tijdelijke noodopvang erg belangrijk vind heb ik gevraagd hoe onder andere het hotel zelf, de directe buren, het bestuur van de Dorpsgemeenschap Vierhouten, de supermarkt in Vierhouten, de wijkagent en de fractievoorzitters in de gemeenteraad over een mogelijke verlenging denken. De reacties op mijn vraag waren allemaal positief. We hebben zelf ook kunnen constateren dat de opvang in Hotel De Mallejan sinds begin november soepel en zonder problemen verloopt. Met een einddatum in maart heeft het hotel de mogelijkheid zich weer goed voor te kunnen bereiden op de paasdagen en het komende toeristenseizoen”.
Alle inwoners van Vierhouten krijgen een brief van de burgemeester in de bus waarin hij het besluit tot verlenging uitlegt.