Noord-Veluwe

Gemiddeld 1400 boosterprikken per dag in Harderwijk

Boosterprogramma draait goed in Harderwijk.
Boosterprogramma draait goed in Harderwijk. © Harm-Jan van Schaik
HARDERWIJK - Het boosterprogramma is flink op stoom gekomen in Harderwijk. Er worden gemiddeld 1400 prikken per dag gezet. Burgemeester Harm–Jan van Schaik en wethouder Marcel Companjen hebben medewerkers van de GGD op de priklocatie in Harderwijk een hart onder de riem gestoken. Ze kregen een kleinigheidje overhandigd.
Donderdag zagen zij een grote opkomst van mensen die een extra prik kwamen halen en dat alles in goede banen werd geleid. Bij priklocatie Dolfinarium in Harderwijk verloopt alles naar wens. De burgemeester en wethouder werden door coördinator Marloes Vos rondgeleid. Ongeveer 35 medewerkers zijn ingezet om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat de vaccinatie goed te laten verlopen. Ook in de weekenden en met de feestdagen blijven zij doorgaan.
Medewerker Karin Aalten: “Er is grote saamhorigheid. We werken hard voor de hele regio. We zijn erg blij met deze waardering”. Zij kreeg samen met haar collega Nelie Horsman een presentje voor al het personeel uitgereikt.
Na de persconferentie van het kabinet werd de vaccinatie versneld. In een korte tijd was de GGD NOG beschikbaar voor het geven van de zogenaamde Boosterprik. “Een hele operatie die veel respect verdient”, zo zegt de burgemeester.