Rijk van Nijmegen

Gemeenteraad Beuningen wil aanpassingen nieuwe zwembad

Zwembad De Plons is aan vervanging toe
Zwembad De Plons is aan vervanging toe © Google Streetview
BEUNINGEN - De gemeenteraad van Beuningen is akkoord gegaan met de aanleg van een nieuw zwembad op sportpark De Ooigraaf in Beuningen. Op de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar hebben diverse partijen voorstellen gedaan voor aanpassingen. Zo kiest het CDA voor een zwembad met vijf banen in plaats van vier.
Het college van B&W gaat uit van een zwembad met 4 banen van 25 maal 10 meter, met een diepte van 2,5 meter. Daarnaast komt er een instructiebad van 12 maal 10 meter, met een diepte van 1,35 meter en een wirlpool.

Extra vijfde baan

Ook GroenLinks pleitte voor een vijfde baan, evenals de aanleg van een glijbaan. Verder pleitte GroenLinks-fractievoorzitter Jaap Bril voor een goede isolatie van het zwembad, omdat dit veel energiebesparing oplevert.
De SP en VVD hielden een pleidooi om de inwoners van de gemeente meer te betrekken bij de plannen voor het nieuwe zwembad. VVD-fractievoorzitter Karin van den Heuvel heeft de indruk dat de inwoners momenteel nauwelijks betrokken zijn bij de nieuwbouw van het zwembad. Zij opperde het idee om misschien een openluchtzwembad te bouwen met ligweide. Volgens haar is daar mogelijk veel vraag naar.

Ook een tillift

Ook fractievoorzitter Hans Crezee van de PvdA bepleitte enkele aanpassingen voor het zwembad. Zo ziet hij graag de komst van een tillift, die onder meer gebruikt kan worden voor mensen met een beperking en ouderen. Hij vroeg ook aandacht voor de extra verkeersdrukte die het zwembad zal veroorzaken.
Raadslid Nicole Bannink (BN&M) stelde dat er veel meer duidelijkheid moet komen over de exploitatiekosten van het nieuwe bad. Zij wil ook een glijbaan voor de jeugd en een diepte van 3 meter in plaats van 2,5 meter.

Raad akkoord met voorbereidingskrediet vijf ton

Wethouder Hans Driessen zei blij te zijn dat de gemeenteraad de komst van het nieuwe zwembad steunt. De gemeenteraad is ook akkoord gegaan met een voorbereidingskrediet van 500.000 euro.
Het college laat nu berekenen wat alle voorstellen vanuit de gemeenteraad aan extra kosten met zich mee zou brengen. Na de zomer 2022 presenteert het college definitieve voorstellen, zo zei Driessen. Het nieuwe zwembad moet in 2025 gereed zijn.