Achterhoek

OV-chipkaart nog niet bruikbaar in Emmerik

EMMERICH AM RHEIN - De Nederlandse OV-chipkaart is op z’n vroegst in maart volgend jaar te gebruiken op de treinstations in Emmerik, over de grens bij ’s-Heerenberg. Het verkrijgen van de benodigde vergunningen duurt volgens vervoerder Arriva langer.
De ambitie om de Nederlandse OV-chipkaart bruikbaar te maken op trajecten over de grens bestaat al langer. Het doel was om de incheckpalen deze maand te plaatsen op de stations Emmerik, Elten en Praest. Volgens Arriva laten de vergunningen voor de palen langer op zich wachten. De vervoerder verwacht dat dit in maart geregeld moet zijn, waarna het Nederlandse vervoersbewijs te gebruiken is op het traject tussen Emmerik Praest en Arnhem.
Sinds 2017 is er een directe treinverbinding tussen Emmerik en Arnhem. Deze zogenaamde Rhein-IJssel-Express heeft op bovengenoemde stations nog geen OV-chipkaartpalen. Daardoor kunnen Nederlandse studenten niet gratis reizen via Duitsland, terwijl dit voor sommigen efficiënter is dan het reizen via het openbaar vervoer in Nederland.