Rivierengebied

Ondernemend Tiel doet niet mee aan verkiezingen

Reclamebord tegen project "Anders Wonen".
Reclamebord tegen project "Anders Wonen". © Ondernemend Tiel
TIEL - Het is Ondernemend Tiel niet gelukt om een politieke beweging uit de grond te stampen. De sluitingsdatum dat nieuwe partijen zich in konden schrijven voor de verkiezingen in maart volgend jaar was begin deze week.
Wim de Groot, met zijn vrouw Astrid één van de initiatiefnemers van de beweging: "Het is ons niet gelukt een representatieve lijst te formeren. Er was animo genoeg, maar de meeste mensen konden niet voldoende tijd vrijmaken om aan de klus te beginnen".
De Groot vindt het jammer dat het niet is gelukt, aan de andere kant is hij ook blij met de reacties die hij binnen kreeg op dit initiatief. "Het geeft aan dat er behoefte is aan een rechts gematigd geluid, iets wat de lokale politiek zich mag aanrekenen. Een grote groep mensen in Tiel voelt zich niet gehoord."
De Groot en zijn club heeft zich flink laten horen over het project "Anders Wonen", met name op social media. "Wij waren faliekant tegen dit project op deze locatie. Wij vonden dat het proces zoals het gegaan is aan alle kanten rammelen, los van het feit of je zo'n project überhaupt moet willen."
De Groot zegt actief de Tielse politiek te blijven volgen. "Een luis in de pels is in mijn ogen altijd goed voor de democratie".