Rivierengebied

Voorlopig geen bioscoop in Druten

De inmiddels gesloten bioscoop in Beuningen
De inmiddels gesloten bioscoop in Beuningen © RN7
DRUTEN - In Druten komt voorlopig geen bioscoop. Dat zei wethouder Willy Brink van financiën en economische zaken onlangs in de gemeenteraad van Druten. "De afgelopen 1,5 maand heb ik een aantal keren gepraat met een commerciële partij, maar dat heeft geen resultaat opgeleverd," zo zei de wethouder.

Geen goed afgerond businessplan

Hij blijkt in overleg te zijn geweest met bioscoop Cinema Roma uit Wijchen. De Roma-bioscoop is er volgens wethouder Brink niet in geslaagd om een goed businessplan rond te krijgen voor het exploiteren van een bioscoop in Druten. Brink verklaarde dat hij samen met de bioscoop heel serieus heeft gekeken naar de mogelijkheden.
De wethouder zei dat hij altijd bereid is om te praten, mocht een nieuwe commerciële aanbieder zich melden. Volgens Brink behoort het exploiteren van een bioscoop absoluut niet tot de kerntaken van een gemeente. De vraag of Druten eventueel bereid zou zijn om geld te steken in de komst van een bioscoop, is naar zijn mening dan ook helemaal niet aan de orde.

Wel animo voor bioscoop

De kwestie van een mogelijke bioscoop in Druten werd enkele maanden geleden weer actueel, omdat bioscoop Van Heemstrabaan in Beuningen zeven weken geleden is gesloten. De gemeente Beuningen heeft gedurende een aantal jaren fors financieel bijgedragen aan de bioscoop in Beuningen. Die bijdrage was reeds beëindigd.
In het verleden is er al een haalbaarheidsonderzoek geweest naar de vraag of een bioscoop in Druten haalbaar zou zijn. Daar kwam uit dat er op zich in Druten onder de inwoners wel animo is voor een bioscoop. Tegelijkertijd is de markt hiervoor in Druten waarschijnlijk te klein.