Rivierengebied

Partij voor de Dieren Buren opent meldpunt vuurwerkoverlast

Partij voor de Dieren Buren opent meldpunt vuurwerkoverlast
Partij voor de Dieren Buren opent meldpunt vuurwerkoverlast © SRC
BUREN - Vuurwerk veroorzaakt veel angst en stress bij dieren. Ook mensen ervaren veel overlast door het illegaal afsteken van vuurwerk. Elk jaar lopen honderden mensen letsel op door vuurwerk en de helft van deze slachtoffers is voorbijganger. Daarom opent Partij voor de Dieren Buren een meldpunt vuurwerkoverlast.
Het harde geknal in de weken richting de jaarwisseling zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt. Dieren raken in paniek en er zijn veel voorbeelden van dieren die gewond raken door het onverantwoord afsteken van (illegaal) vuurwerk. Daarnaast moeten er jaarlijks miljoenen kilo’s vuurwerkafval worden opgeruimd. Afval dat zeer giftig is voor dieren, natuur en milieu. Alle schade, overlast en vervuiling kosten de samenleving bovendien veel geld.
Partij voor de Dieren is voor een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Ondanks het verbod van vorig jaar, was het een onrustige jaarwisseling in Buren met veel vuurwerk.
Daarom wil de Partij voor de Dieren in Buren dit jaar, door het meldpunt, laten zien hoeveel mensen zich storen aan en hinder ervaren van harde knallen, onveilige situaties en illegaal afgestoken vuurwerk. Door beter in kaart te brengen waar en wanneer de overlast plaatsvindt en door een overzicht te maken van alle incidenten die worden gemeld, hoopt de partij meer inzicht te krijgen in de reikwijdte en aard van vuurwerkoverlast in Buren. 
Inwoners van Buren kunnen overlast of hinder melden via www.meldpuntburen.nl