Rivierengebied

D66 en ProTiel maken kandidatenlijst bekend

"De verbinding", kunst bij de Wetlands.
"De verbinding", kunst bij de Wetlands. © Alex Lankhorst
TIEL - Twee politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tiel hebben hun lijst kenbaar gemaakt. De meest opvallende naam die terug te vinden is op de lijsten is die van Laurens Verspuij bij de lijst van D66. Na een afwezigheid van 4 jaar in de Tielse politiek wil hij weer terug keren in de raad. In zijn vorige periode was hij onder andere 12 jaar wethouder met ook financiën in zijn portefeuille.
Ook de lokale partij ProTiel heeft haar lijst kenbaar gemaakt. De nummer 1 op de lijst is , net als 4 jaar geleden, Peter Elferink. Een opvallende naam die terug te vinden is op de 4e plaats is Teus Verduijn. Deze man zit nu namens zichzelf in de raad en was medeoprichter van de politieke partij Krachtig Tiel, die in een stille dood is gestiorven.
ProTiel wil een andere vorm van besturen in de raad introduceren. Men wil gaan werken met een raadsagenda. "In de huidige vorm wordt er nog gedacht in oppositie en coalitie. Daar moeten we vanaf vinden wij. Als we aan het begin van de regeerperiode de overeenkomsten tussen de partijen opzoeken en daar de juiste wethouders bij vinden en dus niet automatisch dat partijen de wethouder leveren, maar dus meer kijken naar wie het best geschikt is, dan komen we wat ons betreft tot een evenwichtiger bestuur van de gemeente", zo laat Elferink weten.