Noord-Veluwe

Froyo Limburgia gaat stoppen; eigenaren komen met nieuwe conceptstore

Beide partijen tekenen de overeenkomst voor de nieuwe locatie.
Beide partijen tekenen de overeenkomst voor de nieuwe locatie. © Nunspeet Uit de Kunst
NUNSPEET - Froyo Limburgia gaat stoppen. Op 31 december is de winkel voor het laatst open. De winkel zou in eerste instantie meeverhuizen met VVV Nunspeet uit de Kunst naar de Dorpsstraat. Maar eigenaren Henry en Marieke Vlijm starten daar een conceptstore.
Volgens Henry is de conceptstore een toegevoegde waarde voor het centrum. Het idee is dat ondernemers ruimtes kunnen huren in de winkel om eigen producten te verkopen. Henry en Marieke verzorgen de verkoop. Hoeveel ruimte ondernemers krijgen is afhankelijk van wat er afgenomen wordt. “Ze hebben de mogelijkheid om vierkante nemers af te nemen of schapruimte te huren”, vertelt Henry. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar ondernemers die interesse hebben mogen zich nog melden.
Het stoppen met Froyo Limburgia is een bewuste keuze geweest voor het paar. Henry: “Er zitten al een paar ijssalons in het dorp. Je kan met elkaar in dezelfde vijver gaan vissen, maar dat is geen meerwaarde voor het centrum.”
'De Toffe Winkeltjes' zal samen met de VVV vanaf maart op de nieuwe locatie te vinden zijn. Deze nieuwe samenwerking, inclusief de nieuwe locatie, is nu vastgelegd in een overeenkomst.
Ook in dit concept en met deze samenwerking kan de VVV een gastvrije ontvangstlocatie zijn voor inwoners en toeristen om informatie te halen over de gemeente Nunspeet, de wandel- ,fiets- en andere recreatiemogelijkheden.
Zowel de VVV als de Froyo zijn nu nog gevestigd op het Nunspeetse stationsplein, maar met de bouw van de tunnel gaat de hele stationsomgeving een metamorfose krijgen. Nunspeet uit de Kunst sluit de deuren daar op 8 januari. Vanaf maart zullen ze gevestigd zijn op de nieuwe locatie.