Achterhoek

Hotel Heitkamp gaat verder als Kultuurhuus

Hotel Heitkamp gaat verder als Kultuurhuus
Hotel Heitkamp gaat verder als Kultuurhuus © REGIO8
'S-HEERENBERG - Het voormalige Hotel Heitkamp in het centrum van ‘s-Heerenberg opent na twee jaar opnieuw de deuren als Kultuurhuus Heitkamp. Het bestuur wil na de coronaperiode een thuis zijn voor inwoners en verenigingen van het stadje, maar moet nog even wachten voor het volledig open kan gaan.
"Ik hoop dat het in de toekomst een bruisend cultuurcentrum wordt", laat bestuurslid Kiki Gerritsen weten. "En dat iedere 's-Heerenbergenaar van jong tot oud zich hier welkom voelt, dat het gewoon bruist." Het 'dorpshuis van ‘s-Heerenberg' is speciaal voor inwoners om elkaar te ontmoeten. In het Kultuurhuus worden, ondanks corona, al een aantal activiteiten georganiseerd. "Het is heel divers", vertelt Gerritsen. "Het Kultuurhuus wordt bijvoorbeeld verhuurd aan verenigingen om hun activiteiten te laten plaatsvinden, maar er vinden hier ook culturele workshops plaats. We gaan zelf ook activiteiten organiseren om 's-Heerenberg bij elkaar te brengen."
Meerdere stichtingen en bedrijven, maar ook inwoners, helpen met de financiering. "We hebben iedereen nodig om het in stand te houden", vertelt voorzitter Harry Geven. "We zijn met tien mensen het initiatief gestart, maar we hebben verenigingen en vrijwilligers nodig om het voor de toekomst bestendig te maken." Bestuurslid Gerritsen vult aan: "Heitkamp is van 's-Heerenberg. We hebben vrienden nodig om ons te steunen. We hebben nu al 145 vrienden in totaal."

Feestelijke opening

De grote opening die begin december gepland stond, is verplaatst door corona. "We zouden het 3 december openen met een prachtig feest", verzucht de voorzitter. "We hadden daar een mooi plan voor, maar dat ga ik nog niet verklappen. Het plan staat namelijk in een ijskast, begin februari willen we graag de opening alsnog gaan houden."