Rivierengebied

300 bijzondere fruitbomen geplant in park Lingezegen

ELST - Park Lingezegen bij Elst is 300 fruitbomen rijker. Vijftien jaar lang verzamelde Ger van Santvoort, een boomkweker uit Someren (Noord-Brabant), 350 verschillende appel- en pruimenbomen. Omdat deze bomen meer ruimte nodig hebben zijn ze nu geplaatst in park Lingezegen.
Van Santvoort moest eerst nog wel opzoek naar een plek voor zijn bomen: “Via Henk van Rheede en Henk Woldring kwam ik in contact met Park Lingezegen” vertelt van Santvoort. ‘Daar bleek nog een stukje grond beschikbaar waar de collectie een plek kon krijgen. De boompjes zijn nu nog prima te verplaatsen. Ze zijn nu bovendien op de leeftijd dat ze volop vruchten gaan dragen. Door de teksten op de naambordjes kunnen veel bezoekers van deze collectie blijven genieten.”
Tekst gaat verder onder de video:

‘Prachtige collectie’

De collectieboomgaard wordt beheerd door Michael Witjes, de Park-pomoloog (appeldeskundige) van Park Lingezegen. Het is voor Witjes een mooie aanvulling op het beheer van voedselbos Het Appelland: “Voor een liefhebber van bijzondere fruitbomen is dit een prachtige collectie om in beheer te mogen hebben. En het is een fantastische kans om samen met Park Lingezegen meer te kunnen doen aan educatie en beleving van de fruitteelt”

Geen naam

Voor de locatie waar de bomen zijn geplaatst is nog geen naam. Park Lingezegen vraagt daarom de hulp van bezoekers voor het bedenken van originele naam. De winnende naam zal gekozen worden door Ger van Santvoort en de Parkorganisatie. Tijdens de opening in het voorjaar van 2022 zal de naam onthuld worden.