Noord-Veluwe

Grote corona-uitbraak op de Petraschool in Nunspeet

Petraschool in Nunspeet.
Petraschool in Nunspeet. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Zeker 24 van de 30 kinderen en een juf van groep acht op de Petraschool in Nunspeet hebben corona gehad. Dat betekende voor de hele klas thuiswerken. Met zelftesten, werkboeken en chromebooks is iedereen begin december naar huis gestuurd.
Ook de leerlingen van groep zes volgden thuisonderwijs uit voorzorg. Directeur Mattheo Pijnacker hoopt dat het aantal niet nog meer oploopt. "Op school zijn veel dwarsverbanden tussen groep zes en groep acht. Dat maakte de kans wel heel groot dat zo'n besmetting door gaat lopen. Ik had geen zin in een tweede voorbeeld van groep acht dus heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en samen met de GGD helaas dit besluit moeten nemen."
De eerste drie meldingen van corona werden op donderdag 2 december bekend op de school. De leerlingen zitten allemaal in groep acht en moesten samen met de rest van de klas gelijk in quarantaine. Dit tot teleurstelling van veel kinderen want het sinterklaasfeest op school was voor hun bijvoorbeeld geen optie meer. De docent heeft wel met de kinderen overlegd dat het sinterklaasfeest uitgesteld wordt. Wanneer alle kinderen weer op school zijn wordt alsnog een feestje gevierd.
Sinds deze week zit het merendeel van de leerlingen weer op school. Wie wel corona heeft gehad of gevaccineerd is, mocht gewoon naar school toe. Volgens de directeur heeft de school er alles aan gedaan om verdere verspreiding te voorkomen. "Nu een enkeling per groep nog corona heeft is het gek gezegd goed te doen voor de leerkracht", aldus Pijnacker.
De directeur benadrukt dat ze als school graag willen weten bij een positieve uitslag, of het kind klachten heeft gehad en wanneer. Zo kan de besmettelijke periode snel achterhaald worden en kan de kans op verdere besmettingen ingeschat worden. Dat bepaalt dan weer of een klas in quarantaine moet of niet.
Beluister hier het interview met de directeur terug.