Met opbrengst Kerstbomenverkoop worden nieuwe bomen geplant

Kerstbomenverkoop voor het goede doel
Kerstbomenverkoop voor het goede doel © Soroptimisten Maas en Waal
MAAS EN WAAL - De Soroptimisten Maas en Waal verkopen zaterdag kerstbomen voor het goede doel. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de aanplant van nieuwe bomen, zowel dichtbij huis in Maas en Waal, als ver weg in het Afrikaanse Mali.
Via de internationale organisatie Trees4Life zal de opbrengst van de verkoop-actie gebruikt worden voor de aanplant van bomen in Mali. Dit in het kader van de campagne “# Plant Trees for a briljant Future.”

Voor vrouwen in Mali

Soroptimist International is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Dit jaar viert de organisatie haar 100-jarig bestaan; om dat te vieren vinden verschillende acties plaats, waaronder de bomenplant-actie in Mali. Die sluit aan bij de missie van de soroptimisten: Malinese vrouwen worden betroken bij de keuze van het soort bomen, en krijgen training in beheer, onderhoud, oogsten en verkopen van de bomen. De economische zelfstandigheid van de vrouwen moet zo worden vergroot.

Bomen in Maas en Waal

Ook in Maas en Waal moeten bomen geplant worden. De organisatie heeft daarover contact met de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. Wat er precies moet komen wordt onderzocht samen met die gemeenten. Het kan bijvoorbeeld gaan over een boom op een schoolplein, een voedselbos of een tiny forest.
Er zijn zaterdag kerstbomen te koop van verschillende formaten, in prijs variërend tussen 10 en 30 euro. De kerstbomenverkoop is in het centrum van Beuningen: Dorpssingel 12, zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.