Noord-Veluwe

Drugs gevonden in huurwoning in Wezep, burgemeester sluit woning

De drug 3-MMC.
De drug 3-MMC. © Omroep Gelderland
WEZEP - In een woning aan de Houthakkersweg in Wezep is vrijdag drugs aangetroffen. De Oldebroekse burgemeester Haseloop heeft besloten de woning te sluiten voor een periode van drie maanden. Het gaat om een huurwoning van deltaWonen waar onder meer 3-MMC is aangetroffen.
Burgemeester Haseloop: ‘’Het afgelopen jaar heb ik mij als burgemeester, mede namens burgemeesters uit andere gemeenten, ingezet om de drugs 3-MMC op de Opiumlijst te krijgen zodat we hier handhavend tegen kunnen optreden.”
Het in huis hebben en verhandelen van drugs, en dat geldt voor elke strafbaar gestelde drugs, is een ernstige overtreding. “Vanwege de vele verhalen die ik ken over de verschrikkelijke gevolgen van deze drugs vind ik het extra belangrijk om te benoemen dat we nu, als gemeente én woningcorporatie samen kunnen optreden tegen deze drugs en dat dus ook doen.“
Adjunct-directeur Wonen Martijn Sweitser van deltaWonen is er ook duidelijk over: ‘’We staan gezamenlijk achter het protocol. Onze samenwerking versterkt de preventieve werking. Het gaat hier naast een strafbaar feit ook om ondermijning van het huurcontract. En daar treden we tegen op.”
De politie kreeg een melding binnen via Meld Misdaad Anoniem en startte vervolgens een onderzoek.