Achterhoek

Gendringenaar toont liefde voor LEGO in expositie

Gendringenaar toont liefde voor LEGO in expositie
Gendringenaar toont liefde voor LEGO in expositie © REGIO8
GENDRINGEN - Jan Finkenflügel uit Gendringen toont zijn fascinatie voor Lego Technic momenteel met een expositie in de binnenstad van Doetinchem. Na een oproep in De Gelderlander kreeg hij van het Binnenstadbedrijf een ruimte aangeboden en daar maakt hij dankbaar gebruik van.
“Geweldig, de eerste zondag had ik al meer dan tweehonderd mensen binnen”, zegt Finkenflügel over de start van zijn expositie in het centrum van de stad. “Als de expositie open is, loopt het continu in en uit. Er zijn ook mensen die voor de etalage staan en een duimpje omhoog steken, ik krijg veel positieve reacties en daar geniet ik van.” De expositie in de ruimte aan de Catharinastraat bestaat uit meer dan vijftig bouwwerken, van raceauto's tot landbouwvoertuigen, allemaal zelfgebouwd door de expositiehouder.
De fascinatie voor het technische speelgoed ontstond bij de 64-jarige Finkenflügel in de jaren '70. “Met name toen in 1977 de technische LEGO uitkwam, dat triggerde mij. Ik heb het daarna twintig jaar op zolder laten liggen, maar de laatste tien jaar heb ik het weer opgepakt.” Tot eind januari blijft de expositie in de Doetinchemse binnenstad. “Maar Ik heb al vragen vanuit Nijmegen, Zoetermeer en Zaanstad gekregen”, zegt Finkenflügel. “Mensen zijn geïnteresseerd, dus misschien maak ik er wel een reizende tentoonstelling van.”