Noord-Veluwe

St Jansdal rond met alle zorgverzekeraars voor 2022

Alle contracten zijn rond.
Alle contracten zijn rond. © St Jansdal
HARDERWIJK - Het is het St Jansdal in Harderwijk gelukt om een contract af te sluiten met alle zorgverzekeraars voor 2022. De onderhandelingen waren dit jaar wat lastiger dan anders. Tot donderdagavond werden nog gesprekken gevoerd, maar het resultaat is gunstig. “We zijn blij met de uitkomst en de zekerheid die het biedt voor patiënten en onze eigen medewerkers”, zo laat het ziekenhuis weten op Twitter.
Twee weken geleden heeft ziekenhuis aan alle zorgverzekeraars het dringende verzoek gedaan om uiterlijk maandag 6 december met een realistisch contractvoorstel voor 2022 te komen. De druk werd opgevoerd omdat met nog geen enkele zorgverzekeraar een afspraak voor het nieuwe jaar stond.
Arend Jan Poelarends, raad van bestuur: "Nu kunnen we ons volledig concentreren op de COVID-crisis en hoeven we niet meer bezorgd te zijn over onze inkomsten vanaf januari 2022.” Onzekerheden rondom corona, maar ook omdat het ziekenhuis in Lelystad in 2019 is overgenomen zorgden ervoor dat de onderhandelingen moeizamer zijn verlopen. Sinds twee jaar geleden heeft het St Jansdal nog geen normaal jaar gehad.
Landelijk lopen er nog gesprekken tussen Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen over de vergoeding van de coronazorg. Het gaat hier over vergoeding van inhaalzorg, zogenaamde meerkosten en het risico op omzetderving. St Jansdal heeft met de verzekeraars afgesproken de uitkomst van dat overleg af te wachten en die afspraken toe te voegen aan de eigen afspraak. Komen er geen landelijke afspraken dan zal St Jansdal deze afspraken zelf met de verzekeraars maken.