Noord-Veluwe

Raad van State: woningbouw Consmema-terrein Hattem mogelijk

Raad van State: woningbouw Consmema-terrein Hattem mogelijk
Raad van State: woningbouw Consmema-terrein Hattem mogelijk © RTV Hattem
HATTEM - De Raad van State heeft woensdag1 uitspraak gedaan over het bestemmingsplan om woningbouw mogelijk te maken aan de Derde Industrieweg 5 en 7. Consmema is eigenaar van gronden op dit bedrijventerrein en was daar tot 2017 actief. Alle bedrijfsactiviteiten van Consmema zijn verplaatst naar bedrijvenpark Hattemerbroek (H2O). Consmema is nog eigenaresse van gronden in het plangebied en wil daar 20 woningen te bouwen.
Het bedrijf TP&T heeft bezwaar tegen de voorgenomen woningbouw. TP&T vreest dat het plan zal leiden tot een belemmering van haar bedrijfsactiviteiten. Hierbij wijst zij op het aspect geluid. TP&T meent dat haar geluidruimte kleiner wordt. Daarnaast vreest TP&T dat het plan een negatieve invloed op de verkeersveiligheid heeft ter plaatse van de Derde Industrieweg, ter hoogte van haar bedrijfsperceel, waar zich een laad- en losplaats bevindt.
Na aanvullend onderzoek is de Raad van State van mening dat het bouwplan geen onaanvaardbare gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van TP&T. Dit betekent dat het bestemmingsplan geldig blijft en de woningbouw kan doorgaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!