Noord-Veluwe

Gemeenteraad Nunspeet stemt unaniem in met definitief ontwerp Stationsplein

Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Stationsplein.
Het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Stationsplein. © Gemeente Nunspeet
NUNSPEET - De partijen in de Nunspeetse gemeenteraad stemmen unaniem in met het definitieve ontwerp voor de herinrichting van het Stationsplein. Tijdens de behandeling in de commissie Ruimte kwam er wel kritiek van de zijde van eigenaar Janr Westerhuis van Rookoven. Dat betreft vooral de onzekerheid rond hoe de bereikbaarheid van zijn bedrijf in de toekomst is geregeld. Overleg tussen de gemeente, Tamoil en hem heeft nog steeds niet plaatsgevonden.
Uit de diverse reacties werd duidelijk dat, hoewel dit niet rechtstreeks werd uitgesproken, de gemeente nog in overleg is met Tamoil over een eventuele verplaatsing van dit tankstation naar een andere locatie. Dat maakt de realisering van de gewenste ovonde ook beter inpasbaar is.
Alle raadsfracties geven aan dat er, ondanks het binnenkort te nemen definitieve besluit, nog veel werk is te verzetten. Communicatie met alle betrokkenen wordt daarbij van groot belang gevonden. Ook wil de raad zelf regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Als aanspreekpunt start de gemeente binnenkort met de werving van een omgevingsmanager.
Ten aanzien van kritiek op het wat ver liggen van invalidenparkeerplaatsen van het station zegt wethouder Marije Storteboom dat de dichtstbijzijnde gelegenheden de kop van de Stationslaan en het Transferium zijn. Dat heeft onder meer te maken met de helling die berijdbaar moet zijn voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator.