Rijk van Nijmegen

Speelgoed ruilen ? Dat kan bij het Ruilhus in Beek

BEEK-UBBERGEN - Veel ouders kunnen er waarschijnlijk over meepraten, kasten die uitpuilen van speelgoed. Vaak ook speelgoed dat niet of nauwelijks meer wordt gebruikt, of omdat de kinderen het zijn ontgroeit, of omdat het nieuwere speelgoed interessanter is. Daarnaast zijn er ook ouders waarvoor het moeilijk is om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen. Daarvoor is er het ruilhus. Goed, heel en schoon speelgoed brengen, daarvoor ruilmuntjes ontvangen, en deze muntjes weer besteden aan ander speelgoed.
De gemeente krijgt een aantal munten die door schuldhulpverleners en inkomensconsulenten kunnen worden uitgedeeld aan mensen die ze goed kunnen gebruiken
Er is de afgelopen jaren al veel geruild in het Kulturhus, alleen komen er veel uitgegeven muntjes niet terug. Waarschijnlijk zijn deze ergens in een vergeten lade terechtgekomen en daardoor aan de aandacht ontsnapt. Daarom heeft de gemeente Berg en Dal nieuwe munten laten maken, en wethouder van de Scheur kwam deze onlangs brengen. "Het Ruilhus had geen muntjes meer, daarom heeft de gemeente er een groot aantal laten maken. De gemeente krijgt in ruil een aantal munten die door schuldhulpverleners en inkomensconsulenten kunnen worden uitgedeeld aan mensen die ze goed kunnen gebruiken", aldus de wethouder.

Het Ruilhus is voor iedereen

Voorzitter Marjo Verbeet: "Het Ruilhus is er voor iedereen. Als je niet zo heel veel geld hebt kun je munten krijgen van bijvoorbeeld de voedselbank of de gemeente. Maar je kunt ook speelgoed ruilen uit het oogpunt van duurzaamheid".
Het is zonde om steeds iets nieuws te kopen als je ook prima iets gebruikt kan komen halen
"Een initiatief van inwoners, en de gemeente laat graag zien hier waardering voor te hebben", zo zegt Irma van de Scheur. "Op deze manier wordt speelgoed opnieuw gebruikt. Het is zonde om steeds iets nieuws te kopen als je ook prima iets gebruikt kan komen halen".
Het Ruilhus bevindt zich in het Kulturhus in Beek en is geopend op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30.u., of op afspraak: 06-44215973.
Omroep Berg en Dal TV sprak met de wethouder en de voorzitter.