Lokaal

Wethouder Storteboom op bezoek bij Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

Wethouder Storteboom op bezoek bij SVAN.
Wethouder Storteboom op bezoek bij SVAN. © Gemeente Nunspeet
NUNSPEET - Stichting Verborgen Armoede Nunspeet (SVAN) organiseerde dit jaar weer een sinterklaasactie voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Op 1 december is wethouder Storteboom bij SVAN langs geweest om met de vrijwilligers in gesprek te gaan over wat SVAN doet en wat SVAN voor mensen kan betekenen.
Vrijwilligers hebben 123 tassen en jutezakken gevuld met cadeaus voor mensen in Nunspeet die het niet zo breed hebben. "We doen dit omdat er helaas nog steeds mensen zijn die niet genoeg geld hebben om cadeautjes te kunnen kopen”, vertelt coördinator Nathalie van Goor. “Hoe mooi is het dat ook zij cadeautjes krijgen met Sinterklaas? Ook de kinderen kunnen vertellen en laten zien wat ze voor Sinterklaas hebben gekregen. Ze voelen weer even hoe het is om mee te kunnen doen en erbij te horen. Voor veel mensen is de feestmaand niet vanzelfsprekend, maar op deze manier hebben zij toch een lichtpuntje in december en even wat minder stress."
Wethouder Storteboom: "Armoede komt helaas ook in onze gemeente voor. Het is voor kinderen ontzettend belangrijk mee te kunnen doen en erbij te horen. Dit past ook bij een inclusieve samenleving. Armoede zorgt nog te vaak voor uitsluiting, maar door het werk van SVAN krijgen kinderen in armoede de kans om, net als alle andere kinderen, zich even echt kind te voelen. Hier krijgen de kinderen weer zelfvertrouwen van en ze ontwikkelen zich weer beter."