Noord-Veluwe

Nieuwjaarsconcert en You’ve Got Talent gaan niet door

Nieuwjaarsconcert Epe
Nieuwjaarsconcert Epe © Liesbeth van Asselt
EPE - Rotary Club Epe en Inner Wheel Epe houden al vele jaren het Nieuwjaarsconcert en de talentenjacht You’ve Got Talent in de Grote Kerk in Epe. Helaas hebben zij vanwege de huidige strenge coronamaatregelen opnieuw besloten om de evenementen op 21 en 22 januari af te zeggen. Tatjana Bieze en Marcel Langevoort van het organisatiecomité zijn teleurgesteld: “Het is heel jammer, maar we kunnen niet anders dan het (net als vorig jaar) weer afzeggen.”
Marcel Langevoort, namens Rotary Epe lid van het organisatiecomité: “We verwachten dat de huidige maatregelen nog wel enige tijd gehandhaafd blijven. Het zou zelfs nog aangescherpt kunnen worden. Op deze manier is het voor ons niet haalbaar om zo’n prachtig muziekweekend te organiseren. Op een gegeven moment moet je beslissen of je doorgaat of niet. Het risico is helaas te groot.”
Tatjana Bieze, namens Inner Wheel Epe één van de organisatoren, vult aan: “Veel van de bezoekers van de gratis toegankelijke matineevoorstelling van het Nieuwjaarsconcert behoren tot een kwetsbare doelgroep. Daar dragen we ook een verantwoordelijkheid voor.”

Nieuwe opzet?

Voor de regionale talentenshow You’ve Got Talent (die steevast de vrijdag voor het Nieuwjaarsconcert plaatsvindt) werken Inner Wheel Epe en Rotary Epe samen met Cultuurplein, het centrum voor de kunsten op de Noord Veluwe. De inschrijvingstermijn was daarvoor al verstreken, de audities stonden gepland voor 11 december. De jongeren die zich hebben ingeschreven zijn inmiddels geïnformeerd over het annuleren van het evenement.
Tatjana Bieze: “We zijn nu aan het kijken of we You’ve Got Talent en misschien ook wel het Nieuwjaarsconcert met het Haydn Jeugd Strijkorkest in een ander jasje kunnen steken. We vrezen dat we de aankomende jaren nog niet af zijn van corona. Het zou toch zonde zijn als we elke keer het besluit moeten nemen om dit geweldige weekend vol muziek af te zeggen.”