Wethouder Pieter Teeninga maakt zich zorgen over te lage vaccinatie

Pieter Teeninga, wethouder Volksgezondheid
Pieter Teeninga, wethouder Volksgezondheid © Gemeente Nunspeet
NUNSPEET - Wethouder Pieter Teeninga maakt zich zorgen over de lage vaccinatiegraad in de gemeente Nunspeet. De laagste in de regio. Voor hem reden als wethouder volksgezondheid een oproep te doen aan alle inwoners, en dan vooral de jongeren, zich alsnog te laten vaccineren. Volgens de wethouder zijn er mensen die twijfelen om al dan niet de prik te halen.
De jongeren wijst hij op de voordelen van het zich laten vaccineren, ook al is dat niet verplicht. Door vaccinatie is, zo zegt hij, de kans dat je ziek wordt minder en zeker dat je minder ernstig ziek wordt. Maar ook ben je minder besmettelijk naar anderen toe, is de kans minder groot dat je naar de huisarts moet of zelfs het ziekenhuis. De druk van corona besmette mensen zorgt er voor dat andere behandeling en operaties moeten worden uitgesteld.
Vaccineren
Vaccinatie is, zo zegt Teeninga, het belangrijkste middel om zo snel mogelijk weer terug te keren naar‘normaal’. Weer lekker een verjaardag vieren met vrienden, een concert bezoeken, een avondje stappen of lekker uit eten gaan. Wat belangrijk blijft, zo geeft de wethouder aan is het houden aan de maatregelen. Zoek de randjes niet op. Het voorkomen van verdere besmettingen ligt bij iedere inwoner zelf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!