Lokaal

Burgemeester René Verhulst steekt medewerkers van overvallen Kruidvatfiliaal Ede hart onder de riem

Burgemeester René Verhulst bezoekt het overvallen Kruidvatfiliaal
Burgemeester René Verhulst bezoekt het overvallen Kruidvatfiliaal © Facebookpagina Gemeente Ede
EDE - Woensdag werd een Kruidvatwinkel in Ede op klaarlichte dag overvallen. De medewerkers zijn natuurlijk enorm geschrokken. Donderdag ging burgemeester René Verhulst langs om de medewerkers een hart onder de riem te steken.
Gemeente Ede vindt we het belangrijk dat je je veilig voelt op straat en in het centrum. Burgernet stuurde een bericht uit om samen uit te kijken naar de dader. Met Burgernet maken we samen de buurt een stukje veiliger. Hoe meer mensen meekijken, hoe sneller iemand gevonden wordt. Meer informatie www.burgernet.nl

Politie vraagt medewerking burgers bij onderzooek

Ondertussen meldde de politie dat zij op zoek is naar de dader, een man met een donkere huidskleur, donkere kleding en hij droeg een zwart mondkapje. Hij had een kleine, zwarte schoudertas om.
Opvallend is dat hij op zijn vlucht door de steeg al een deel van de buit is verloren. Natuurlijk heeft de politie daar onderzoek gedaan en wil zij het geld dat van de drogisterij is, terugbrengen. Daarvoor kunnen twee vrouwen helpen. Zij fietsten gisteren rond 11.05 door de steeg (Marktstraat). Ter hoogte van de keien pakte een van jullie het weggewaaide geld op. Natuurlijk kon je niet weten dat het geld afkomstig van een overval was, maar de politie vragen om contact op te nemen, zodat het geld teruggegeven kan worden aan de drogisterij.
Heb je gisteren even na 11.00 uur een man gezien die voldoet aan het signalement? Of heb je gisteren geld gevonden in de (omgeving van) Grotestraat of Marktstraat? Reageer via een PB, bel ons via 0900-8844 of bel de tiplijn 0800-6070. Het zaaknummer is 2021561224.