Lokaal

Radboud artsen de straat op om over vaccinatie te praten

Positief het gesprek aangaan en het publiek goed informeren, is wat de artsen willen
Positief het gesprek aangaan en het publiek goed informeren, is wat de artsen willen © RN7
NIJMEGEN - Een aantal artsen van het Radboud UMC was donderdag in winkelcentrum Dukenburg om over Corona en vaccinaties te praten. Ze doen dit vrijwillig én in hun eigen tijd om zo op een positieve manier mensen goed voor te lichten en te informeren.
"We willen absoluut niemand ergens van overtuigen, maar we willen vooral in gesprek gaan om die informatie die er is over Corona te vertellen," legt Hugo Touw die op de IC werkt uit. "We willen vooral dat mensen zelf een beslissing maken." Sinds de komst van het vaccin, is er veel discussie over de werkzaamheid en de bijwerkingen en dat heeft tot veel verdeeldheid in de samenleving geleid.
De tekst gaat verder onder de video:
"Zeven van de tien mensen die opgenomen worden, heeft geen vaccinatie genomen", legt Touw uit, "en een groot deel daarvan heeft daar spijt van. Soms hebben ze gewoon niet de juiste informatie gekregen over de werking van vaccins. We hebben inmiddels veel wetenschappelijke bewijzen dat het vaccin super goed werkt. In ieder geval om een ernstig ziekteverloop van Covid te voorkomen. Daar willen we de mensen van op de hoogte brengen."
De meeste mensen die in het winkelcentrum aanwezig zijn, staan open voor een gesprek. "Ik vind het jammer dat niet iedereen gevaccineerd is, want ik denk dat dit uit onwetendheid of een stuk angst voortkomt," vertelt een voorbijganger. "Ik snap niet dat die boosterprik zo lang moet duren," zegt een oudere man. "Als mensen niet willen, wat moet je er dan aan doen?", vraagt een andere dame zich tenslotte af.