Lokaal

SGP wil lokale invoering zelfbewoningsplicht

Gemeentehuis van Nunspeet
Gemeentehuis van Nunspeet © RTV Nunspeet
NUNSPEET - De SGP is voorstander van het lokaal invoeren van een zelfbewoningsplicht in Nunspeet. Om die reden zijn vragen gesteld aan het college van B&W.
“In verschillende gemeenten spelen problemen met particuliere beleggers en investeerders die woningen opkopen en vervolgens voor hoge prijzen verhuren in de vrije markt”, vertelt raadslid Marcel van Klompenburg. De partij wil dat tegengaan door in te zetten op de zogeheten ‘zelfbewoningsplicht’.
In de zelfbewoningsplicht wordt notarieel vastgelegd dat de koper gedurende een bepaalde periode de woning niet mag doorverkopen of verhuren. Als dat wel gebeurt volgt een boete.
Van Klompenburg: “We willen door middel van de vragen helder krijgen in hoeverre deze problematiek nu al speelt en of een dergelijke plicht op dit moment al zinvol is. Daarnaast hebben we gevraagd welke voor- en nadelen het college ziet.”
Ook wil de SGP weten of het college bereid is de komende tijd goed te monitoren of zich inderdaad meer particuliere beleggers in onze lokale woningmarkt begeven.” De verwachting is binnen enkele weken een reactie van het college te krijgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!