Lokaal

De dienstregeling in Ede wijzigt per 12 december

Dienstregeling in Ede wijzigt per 12 december
Dienstregeling in Ede wijzigt per 12 december © Rrreis
EDE - Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in de regio IJssel-Vecht wijzigt de dienstregeling. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling. Dat betekent dat de bussen rijden zoals in de vakantieperiode. De scholierenlijnen die nu rijden, blijven ook in 2022 rijden (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie). Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats.
De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari. Ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn dit de grootste veranderingen voor reizigers in Ede en omstreken:

Lijn C3 Ede - Wageningen

Lijn C3 rijdt overdag iedere 7,5 minuut tussen Ede en Wageningen in plaats van iedere 5 minuten. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist.

Nachtritten

De nachtritten van de comfortRRReis lijnen blijven voorlopig niet rijden. De horeca is ’s nachts nog steeds gesloten, in verband met de huidige coronamaatregelen. Daarom zijn er op dit moment te weinig reizigers om deze nachtbussen te laten rijden.

Lijn 6 Ede Ziekenhuis - Gelderhorst

De route van lijn 6 wijzigt. Het traject ten westen van de Stationsweg vervalt. De reden hiervoor is dat de spoorwegovergang op de Kerkweg in het najaar van 2021 afgesloten wordt. Daardoor kan een deel van de route niet meer gereden worden. De volgende haltes vervallen: Van Pabstlaan, Maanderzand, Beatrixpark, Kerkweg, Zuiderkroon, Doornlaan, Ziekenhuis Gelderse Vallei en De Gelderhorst.
Met de nieuwe route van lijn 6 wordt een groter gedeelte van de oostkant van Ede bediend. Hiermee krijgen ook de wijken die in aanbouw zijn een verbinding. De bus stopt voortaan ook bij de nieuwe halte: Langenberg.

Lijn 86 Ede - Wageningen

Lijn 86 rijdt van maandag t/m zaterdag ieder half uur in plaats van ieder kwartier. Dat past beter bij het aantal reizigers dat momenteel met deze bus reist. Reizigers blijven op het traject Ede - Wageningen een prima verbinding houden met 10 reismogelijkheden per uur (lijn C3 en 86).

Lijn 105 Barneveld - Arnhem

Lijn 105 krijgt in Barneveld een nieuwe halte: Valkseweg. De halte is ter hoogte van het Nederlands Pluimveemuseum. De bus stopt in beide richtingen bij de halte.

Scholierenlijnen

Na de zomervakantie zijn alle scholen volledig open gegaan. Hierdoor maken veel scholieren weer gebruik van het OV. RRReis monitort de drukte in de bussen en zet extra bussen in op ritten waar het erg druk is.
De volgende scholierenlijnen rijden momenteel al: 620, 650, 651, 652, 653, 654, 657, 658, 660 Deventer - Bathmen, 660 Lunteren - Apeldoorn, 668, 674, 676, 679, 685 en 686. Deze buslijnen blijven vanaf 12 december (met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie) rijden zoals zij dat nu ook doen. Daarnaast komt er een nieuwe scholierenlijn bij: lijn 669 Balkbrug - Ommen. Deze lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag en stopt bij de haltes Balkbrug Centrum en Ommen Guido de Bresschool.
Lijn 604, 629, 640, 664, 687 rijden momenteel niet en gaan ook per 12 december nog niet rijden.

Meer informatie

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen vind je op RRReis.nl/dienstregeling. Hier vind je ook alle nieuwe folders en lijnnetkaarten van de bussen. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor vertrek voor een actueel reisadvies. RRReis verzorgt het busvervoer in IJssel-Vecht in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!